Архив

Публикувано на 18.03.2022 година
Днес ЦСОП “ Д-р Петър Берон“ отбеляза своя патронен празник. Чрез викторина учениците си припомниха основните моменти от живота и делото на д-р Петър Берон.
След което последва забавната част…. с пеперуди и цветя тук пристигна пролетта и настъпи веселба. И маскиран всеки мина като приказен герой, и специален стана той. Снимки от празника можете да видите тук!

Публикувано на 02.03.2022 година
Днес учениците от ЦСОП ,,Д-р Петър Берон“ – гр. Видин отбелязаха 144 години от обявяването на 3-ти март за Национален празник на България. На този ден е подписан Санстефанския мирен договор.
Трети март
На този ден, велик и свят,
възкръсна българският дух отново
и като чист, кристален цвят,
победно звънна българското слово.
Земята на достойни синове,
на Аспарух, Борис и Калоян,
обсебвана от злото векове,
отново гордо и свободно заблестя!
Но тази свобода не беше дар,
за нея Ботев, Левски, Караджата,
и още хилядите знайни и незнайни,
отдадоха живота си в предплата.
Въстанието през април не бе позор,
а паметник за доблест и геройство,
Европа изненадана отвърна взор
от фанатизма на османското войнство.
Със Шипка редом, Перущица и Батак,
блестят със славата на красотата,
не ще обсеби името им свято мрак,
на свобода изстрадана са те цената.
И ненапразно българка една
Априлско знаме със любов уши,
да, Райна Княгиня бе тази жена,
и от нейното знаме свободата се роди!
Кръстина Тодорова
Снимки можете да видите в Галерията.
Публикувано на 01.03.2022 година

Честита Баба Марта! Бъдете здрави!

      
Повече снимки от нашия празник – можете да видите в Галерията.

Публикувано на 24.12.2021 година

Весели коледни и новогодишни празници!


Публикувано на 16.11.2021 година
Уважаеми родители, във връзка със завръщане на учениците в присъствена форма са направени промени в Разписанието на часовете. На страница За родителите“, раздел Графици“ е публикувано временно разписание. – Може да видите промененото разписание ТУК.

Публикувано на 15.11.2021 година
Уважаеми родители, във връзка със завръщане на учениците в присъствена форма са направени промени в транспортната схема. На страница За родителите“, раздел Графици“ е публикувана временна транспортна схема. – Може да видите транспортната схема ТУК.

Публикувано на 15.09.2021 година
Драги ученици,
Уважаеми родители
Скъпи колеги,
Преди време се запознах с един чужденец, живеещ във Видин, който се оказа и бивш учител. Разговорихме се за живота в нашата страна. На въпроса ми от какво е бил най-приятно изненадан в България, той отговори, че това било празничното настроение и тази тържественост в деня, когато българите водят децата си на първия учебен ден, уважението, което те показвали към българското училище и българския учител!
Признавам си, че бях изненадана и се почувствах щастлива, че много години подред съм част от този празник!
Скъпи първокласници, скъпи ученици, днес вие сте застанали пред отворените врати на най-вълшебното място в живота ви – училището!
Тук пред вас ще се откриват чудеса: ще почувствате силата на буквите и четмото, магията на числата, ще се върнете назад във времето и ще видите герои, битки, победи, ще се изкачвате по непознати върхове, ще видите чудни земи, ще опознаете света на растенията и животните, ще разберете колко е сложно човешкото тяло, ще научите чудни песни и всичко това, и още много чудеса, които ден след ден ще ви променят и накрая ще ви превънат в силни и добри българи!
Тук ще научите за чудотворството на трите думи: мама, дом и родина! Тях ще прошепвате в най-щастливите и най- самотните си мигове!
Понякога ще ви бъде трудно, но тогава не се страхувайте, идете и хванете ръката на своя учител! Той ще ви преведе през всички препятствия и ще ви помогне да усетите силата си!
На това място ще ще измислите мечтите си! Тях ще следвате по целия си път наречен ЖИВОТ!
По времето на цялото вълшебство до вас ще бъдат вашите родители, вашите роднини и приятели! Те ще ви помагат, защото вече са били на това вълшебно място и познават неговата магия!
Бъдете здрави, усмихвайте се и всеки ден търсете едно истинско съкровище наречено: добър човек! Когато откриете добрия приятел, пазете го, грижете се за него и той ще върви редом до вас завинаги!

На добър час!

А. Йотова – директор ЦСОП – гр. Видин